Laxlasagne med fetaost

Table
  1. Laxlasagne med fetaost recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Laxlasagne med fetaost recept

Ingredienser:

  • 9 lasagneplattor
  • 500 g färsk laxfilé
  • 200 g fetaost
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 liten lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. 2. Koka lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. 3. Skär laxfilén i mindre bitar och stek den i olivolja tills den är genomstekt.
  4. 4. I en separat kastrull, fräs lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka och genomskinliga.
  5. 5. Tillsätt creme fraiche och mjölk, och låt det sjuda i några minuter.
  6. 6. Smula fetaosten och tillsätt den tillsammans med den torkade basilikan och oreganon. Rör om väl.
  7. 7. Smaka av med salt och peppar.
  8. 8. Varva lasagneplattor, lax och sås i en ugnsfast form.
  9. 9. Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter, tills lasagnen är gyllenbrun och bubblig.

Tips:

You may also be interested in:  Torsk i ugn med dill- och citronsås

Servera laxlasagnen med en fräsch sallad och vitlöksbröd för en välbalanserad måltid.

Chips med citruscrème och löjrom
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up