Laxtårta med kavring

Table
  1. Recept: Laxtårta med kavring
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Recept: Laxtårta med kavring

Ingredienser:

  • 500g färsk laxfilé
  • 8 skivor kavring
  • 200g philadelphiaost
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 1 kruka dill
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Börja med att skära laxfilén i små bitar.
  2. Skiva rödlöken tunt.
  3. Skär citronen i tunna skivor.
  4. Smula kavringen fint.
  5. Hacka dillen grovt.
  6. I en skål, blanda philadelphiaosten med hälften av den hackade dillen. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  7. I en rektangulär form, börja med att lägga ett lager kavring i botten.
  8. Lägg sedan ut ett lager av laxbitarna över kavringen.
  9. Fortsätt med ett lager philadelphiaostblandningen.
  10. Lägg ut skivad rödlök och citronskivor över osten.
  11. Upprepa steg 7-10 tills ingredienserna är slut.
  12. Toppa tårtan med resten av den hackade dillen.
  13. Sätt in tårtan i kylen och låt den stå i minst 2 timmar innan servering.
You may also be interested in:  Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt

Servering:

Servera laxtårtan med kavring som en härlig förrätt eller som en lättare huvudrätt. Skär upp i portionsbitar och njut!

Marängrulltårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up