Baba au rhum (Romkaka)

Table
  1. Baba au rhum (Romkaka)
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Baba au rhum (Romkaka)

Ingredienser:

  • 250 g vetemjöl
  • 50 g socker
  • 10 g jäst
  • 150 ml varmt vatten
  • 3 ägg
  • 75 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rom
  • 1 dl sockerlag
  • Vispad grädde och färska bär för servering
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Gör så här:

  1. Blanda jästen och sockret i det varma vattnet och låt det stå i 10 minuter tills jästen är aktiv och bubblig.
  2. I en stor skål, blanda vetemjöl, ägg, smör och salt. Häll i jästblandningen och knåda till en smidig deg.
  3. Täck degen med en fuktig handduk och låt den jäsa i ca 1 timme, tills den dubblar i storlek.
  4. Förvärm ugnen till 180°C.
  5. Smörj en bakform ordentligt och häll i degen. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter, tills kakan är gyllenbrun och genomgräddad.
  6. Under tiden kakan gräddas, blanda rom och sockerlag i en separat skål.
  7. När kakan är klar, ta ut den från ugnen och medan den fortfarande är varm, häll försiktigt romblandningen över kakan.
  8. Låt kakan svalna helt och absorbera romblandningen.
  9. Skär kakan i skivor och servera med vispad grädde och färska bär.

Dubbelmarinerad oxfilé
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up