Fisknuggets med rostad potatis broccoli och citronsås
Fisknuggets med rostad potatis, broccoli och citronsås
Ingredienser:
- 600g fiskfilé, valfri sort
- 3 dl panko (japanskt ströbröd)
- 2 ägg
- 1 dl mjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 500g potatis
- 1 broccoli
- 1 citron
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk färskpressad citronsaft
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Förbered fisknuggets: Skär fiskfilén i bitar. I en skål, blanda panko med salt och paprikapulver. Vispa äggen i en separat skål. Doppa varje fiskbit i mjöl, sedan ägg och slutligen i panko-blandningen. Lägg de panerade fiskbitarna på en tallrik.
- Rosta potatis och broccoli: Skala och skär potatis i mindre klyftor. Skär broccoli i små buketter. Lägg potatis och broccoli på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen på 200°C i cirka 20 minuter, eller tills potatisen är gyllenbrun och broccoli mjuk.
- Gör citronsås: Riv skalet från citronen och pressa ut saften. I en skål, blanda crème fraîche med citronskal, citronsaft och lite salt och peppar.
- Servera: Placera de rostade potatis- och broccoliblandningen på tallrikar. Lägg fisknuggetsen bredvid och servera den goda citronsåsen på sidan.