Ganache

Table
  1. Recept: Ganache
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Ganache

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 200 ml vispgrädde

Gör såhär:

  1. 1. Värm upp grädden i en kastrull tills den precis börjar koka.
  2. 2. Lägg den hackade chokladen i en skål.
  3. 3. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills all choklad har smält och blandningen är slät.
  4. 4. Låt ganachen svalna något innan den används.
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Ganache kan användas som topping på tårtor och cupcakes, eller som fyllning och glasyr. Den blir även perfekt att doppa frukt och bär i för en läcker efterrätt. Variera gärna genom att använda vit eller mjölkchoklad istället för mörk choklad.

Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up