Stekt fläskytterfilé med pressad potatis

Table
  1. Recept: Stekt fläskytterfilé med pressad potatis
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Stekt fläskytterfilé med pressad potatis

Ingredienser:

  • 600 g fläskytterfilé
  • 500 g potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Gör såhär:

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll sedan av vattnet och låt potatisen ånga av i kastrullen.
  3. Krydda fläskytterfilén med salt och peppar.
  4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna på medelhög värme.
  5. Stek fläskytterfilén i cirka 3-4 minuter per sida tills den får fin färg och är genomstekt.
  6. Ta ut fläskytterfilén från pannan och låt den vila i några minuter innan den skärs upp.
  7. Pressa den kokta potatisen med en potatispress eller en gaffel.
  8. Riv vitlöksklyftorna och blanda dem med den pressade potatisen.
  9. Servera den stekta fläskytterfilén med den pressade potatisen.

Hemmagjord Hollandaisesås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up