Stekt fläskytterfilé med pressad potatis
Recept: Stekt fläskytterfilé med pressad potatis
Ingredienser:
- 600 g fläskytterfilé
- 500 g potatis
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 2 msk olja
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Skala och skär potatisen i mindre bitar.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll sedan av vattnet och låt potatisen ånga av i kastrullen.
- Krydda fläskytterfilén med salt och peppar.
- Hetta upp olja och smör i en stekpanna på medelhög värme.
- Stek fläskytterfilén i cirka 3-4 minuter per sida tills den får fin färg och är genomstekt.
- Ta ut fläskytterfilén från pannan och låt den vila i några minuter innan den skärs upp.
- Pressa den kokta potatisen med en potatispress eller en gaffel.
- Riv vitlöksklyftorna och blanda dem med den pressade potatisen.
- Servera den stekta fläskytterfilén med den pressade potatisen.