Fröbröd med bönor och kummin
Fröbröd med bönor och kummin
Ingredienser:
- 200g kokta bönor
- 200g vetemjöl
- 100g rågmjöl
- 50g solrosfrön
- 50g pumpafrön
- 2 msk kumminfrön
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl vatten
Gör så här:
- Mixa de kokta bönorna till en smet.
- I en separat skål, blanda vetemjöl, rågmjöl, solrosfrön, pumpafrön, kumminfrön, salt och bakpulver.
- Tillsätt bönsmeten och vatten till de torra ingredienserna och blanda väl till en deg.
- Forma degen till en brödlimpa och lägg den på en bakplåtspapperklädd plåt.
- Skär ett kryss på toppen av brödet för att förhindra sprickor under gräddningen.
- Grädda brödet i förvärmd ugn på 200°C i ca 40 minuter, eller tills det har fått en gyllenbrun färg.
- Låt brödet svalna innan du skär det i skivor.
Tips:
Servera fröbrödet med en smörklick och till exempel en god bönröra.