Snäll kanelkaka

Table
  1. Snäll Kanelkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Snäll Kanelkaka

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör, smält
  • 2 ägg
You may also be interested in:  Scones

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och malen kanel i en bunke.
  2. Tillsätt mjölk, smält smör och ägg. Rör om tills smeten är jämn.
  3. Häll smeten i en smord och bröad kakform.
  4. Grädda i förvärmd ugn på 175 °C i cirka 30-35 minuter, eller tills kakan är genomgräddad. Prova med en sticka, den ska komma ut ren när kakan är klar.
  5. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen.
  6. Pudra eventuellt kakan med florsocker innan servering.
Chokladbollar med O´boy
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.