Passionscheesecake
Passionscheesecake
Ingredienser:
- 200g digestivekex
- 100g smör
- 500g färskost (t.ex. Philadelphia)
- 200g socker
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 dl passionsfruktsjuice
- 2 passionsfrukter, för dekoration
Tillagning:
- Krossa digestivekexen i en plastpåse med en kavel eller matberedare.
- Smält smöret och blanda det med kexsmulorna tills det är väl blandat.
- Tryck ut kexblandningen i botten på en springform och ställ den i kylen för att stelna.
- I en stor skål, vispa färskosten och sockret tills det är jämnt och krämigt.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl efter varje tillsats.
- Tillsätt vaniljextrakt och passionsfruktsjuice och blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
- Häll smeten över kexbotten i springformen och jämna till ytan.
- Grädda cheesecaken i förvärmd ugn på 160°C i ca 50-60 minuter eller tills den har stelnat i mitten.
- Ta ut cheesecaken från ugnen och låt den svalna helt i rumstemperatur.
- Placera cheesecaken i kylen i minst 4 timmar eller över natten för att stelna ordentligt.
- Före servering, dekorera cheesecaken med passionsfruktens frön eller skivor.
Tips:
Servera cheesecaken tillsammans med lite vispad grädde och extra passionsfruktsjuice för extra smak.