Passionscheesecake

Table
  1. Passionscheesecake
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Passionscheesecake

Ingredienser:

  • 200g digestivekex
  • 100g smör
  • 500g färskost (t.ex. Philadelphia)
  • 200g socker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl passionsfruktsjuice
  • 2 passionsfrukter, för dekoration

Tillagning:

  1. Krossa digestivekexen i en plastpåse med en kavel eller matberedare.
  2. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna tills det är väl blandat.
  3. Tryck ut kexblandningen i botten på en springform och ställ den i kylen för att stelna.
  4. I en stor skål, vispa färskosten och sockret tills det är jämnt och krämigt.
  5. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl efter varje tillsats.
  6. Tillsätt vaniljextrakt och passionsfruktsjuice och blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
  7. Häll smeten över kexbotten i springformen och jämna till ytan.
  8. Grädda cheesecaken i förvärmd ugn på 160°C i ca 50-60 minuter eller tills den har stelnat i mitten.
  9. Ta ut cheesecaken från ugnen och låt den svalna helt i rumstemperatur.
  10. Placera cheesecaken i kylen i minst 4 timmar eller över natten för att stelna ordentligt.
  11. Före servering, dekorera cheesecaken med passionsfruktens frön eller skivor.

Tips:

You may also be interested in:  Söndagsstek med gräddsås

Servera cheesecaken tillsammans med lite vispad grädde och extra passionsfruktsjuice för extra smak.

Snabbkaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up