Citron- och hallonmoussetårta

Table
  1. Citron- och hallonmoussetårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Citron- och hallonmoussetårta

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 300 g hallon
  • 200 g vit choklad
  • 4 gelatinblad
  • 2 citroner
  • 500 g färskost
  • 200 g strösocker
  • 2 dl vispgrädde

You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Gör så här:

  1. Krossa digestivekexen till smulor.
  2. Smält smöret och blanda det med de krossade kexsmulorna.
  3. Tryck ut kexblandningen i botten av en springform och ställ den i kylen för att stelna.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  5. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och låt den svalna något.
  6. Vispa färskost, strösocker och saft från citronerna tills det blir ett jämnt smet.
  7. Vispa grädden till mjuka toppar och blanda den med färskostsmeten.
  8. Smält gelatinbladen i en kastrull på låg värme och rör om tills de har lösts upp helt.
  9. Tillsätt den smälta chokladen och gelatinet till färskostblandningen. Rör om ordentligt.
  10. Mixa hallonen och sila bort fröna.
  11. Häll hallonpurén i färskost- och chokladsmeten och blanda väl.
  12. Häll moussen på det stelnade kexbotten och jämna till ytan.
  13. Ställ tårtan i kylen och låt den stelna i minst 4 timmar, eller över natten.
  14. Dekorera toppen av tårtan med färska hallon och citronskal.
  15. Servera och njut av den läckra citron- och hallonmoussetårtan!

Prästostpaj med bacon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up