Citron- och hallonmoussetårta
Citron- och hallonmoussetårta
Ingredienser:
- 200 g digestivekex
- 100 g smör
- 300 g hallon
- 200 g vit choklad
- 4 gelatinblad
- 2 citroner
- 500 g färskost
- 200 g strösocker
- 2 dl vispgrädde
Gör så här:
- Krossa digestivekexen till smulor.
- Smält smöret och blanda det med de krossade kexsmulorna.
- Tryck ut kexblandningen i botten av en springform och ställ den i kylen för att stelna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- Smält den vita chokladen över ett vattenbad och låt den svalna något.
- Vispa färskost, strösocker och saft från citronerna tills det blir ett jämnt smet.
- Vispa grädden till mjuka toppar och blanda den med färskostsmeten.
- Smält gelatinbladen i en kastrull på låg värme och rör om tills de har lösts upp helt.
- Tillsätt den smälta chokladen och gelatinet till färskostblandningen. Rör om ordentligt.
- Mixa hallonen och sila bort fröna.
- Häll hallonpurén i färskost- och chokladsmeten och blanda väl.
- Häll moussen på det stelnade kexbotten och jämna till ytan.
- Ställ tårtan i kylen och låt den stelna i minst 4 timmar, eller över natten.
- Dekorera toppen av tårtan med färska hallon och citronskal.
- Servera och njut av den läckra citron- och hallonmoussetårtan!