Julkaffe

Table
  1. Recept: Julkaffe
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Julkaffe

Ingredienser:

  • 1 kopp nybryggt kaffe
  • 1 kanelstång
  • En nypa malen kardemumma
  • 3 cl konjak eller rom
  • 1 sockerbit
  • Några teskedar vispad grädde
You may also be interested in:  Hasselbackspotatis

Gör så här:

  1. Börja med att brygga en kopp kaffe enligt ditt vanliga recept. Använd gärna en koffeinfri variant för en
    mildare smak.
  2. Häll det nybryggda kaffet i en mugg och tillsätt en kanelstång och en nypa malen kardemumma. Rör om för att
    blanda väl.
  3. Tillsätt konjak eller rom och rör om igen. Smaka av och tillsätt eventuellt mer konjak eller rom för att få
    önskad styrka.
  4. Lägg i en sockerbit och rör om tills den löses upp helt. Justera mängden socker efter eget tycke.
  5. Toppa kaffet med några teskedar vispad grädde. Det ger en krämig och len konsistens samt en fin kontrast mot
    den kryddiga smaken.
  6. Servera det varma julkaffet genast och njut av den härliga kombinationen av kaffe, kryddor och grädde!
Melanzane alla parmigiana
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up