Medelhavsfisk
Recept: Medelhavsfisk
Ingredienser:
- 600g färsk vit fiskfilé
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 gul lök, tärnad
- 10 svarta oliver, kärnfria
- 1 burk krossade tomater
- 1 tsk torkad oregano
- 2 msk färsk basilika, hackad
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt vitlök, paprika och lök. Stek i ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Lägg i oliver, krossade tomater, torkad oregano och basilika. Rör om och låt sjuda i 10 minuter.
- Krydda fisken med salt och peppar. Lägg försiktigt fisken i såsen i stekpannan.
- Täck över stekpannan och låt fisk och sås sjuda i ytterligare 10-12 minuter tills fisken är genomstekt.
- Servera med nykokt ris eller färskt bröd.
Om receptet:
Medelhavsfisk är en läcker och hälsosam rätt inspirerad av det medelhavska köket. Den kombinerar färsk vit fisk med smakrika grönsaker och örter. Den här rätten är både enkel att laga och full av smaker som tar dig till Medelhavets kustlinjer. Perfekt för en middag med vänner eller familj!