Medelhavsfisk

Table
  1. Recept: Medelhavsfisk
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Om receptet:

Recept: Medelhavsfisk

Ingredienser:

  • 600g färsk vit fiskfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 gul lök, tärnad
  • 10 svarta oliver, kärnfria
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
  2. Tillsätt vitlök, paprika och lök. Stek i ca 5 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  3. Lägg i oliver, krossade tomater, torkad oregano och basilika. Rör om och låt sjuda i 10 minuter.
  4. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg försiktigt fisken i såsen i stekpannan.
  5. Täck över stekpannan och låt fisk och sås sjuda i ytterligare 10-12 minuter tills fisken är genomstekt.
  6. Servera med nykokt ris eller färskt bröd.

Om receptet:

You may also be interested in:  Förenklade amerikanska pannkakor

Medelhavsfisk är en läcker och hälsosam rätt inspirerad av det medelhavska köket. Den kombinerar färsk vit fisk med smakrika grönsaker och örter. Den här rätten är både enkel att laga och full av smaker som tar dig till Medelhavets kustlinjer. Perfekt för en middag med vänner eller familj!

Tjälknöl
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up