Peppargrillad flankstek/ flappstek med primörsallad

Table
  1. Peppargrillad flankstek/flappstek med primörsallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Peppargrillad flankstek/flappstek med primörsallad

Ingredienser:

  • 500 g flankstek/flappstek
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk olivolja
  • För primörsalladen:
  • 250 g primörer (t.ex. sparris, sockerärtor, blomkål)
  • 1 avokado
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda marinaden. Mortla svartpepparkornen tills de blir grovt krossade. Blanda sedan ihop
    svartpeppar, salt, paprikapulver, vitlökspulver och olivolja i en skål.
  2. Gnid in flanksteken/flappsteken ordentligt med marinaden. Se till att marinaden täcker köttet jämnt på alla sidor.
  3. Låt köttet marinera i kylen i minst 1 timme, men gärna längre för bästa smak.
  4. När det är dags att grilla, förvärma grillen till medelhög värme.
  5. Grilla flanksteken/flappsteken i cirka 4-5 minuter per sida, eller tills önskad innertemperatur är uppnådd. En
    innertemperatur på 55-60°C ger ett medium stekt kött.
  6. Ta bort köttet från grillen och låt det vila i några minuter innan du skär det i tunna skivor.
  7. För primörsalladen: Skär primörerna och avokadon i mindre bitar. Riv basilikablad i mindre bitar.
  8. I en skål, blanda ihop primörer, avokado och basilika. Tillsätt citronsaft, olivolja, salt och peppar efter smak.
    Blanda ordentligt.
  9. Servera de peppargrillade flankstek/flappstek skivorna tillsammans med primörsalladen.
You may also be interested in:  Daimtårta

OBS: Se till att flanksteken/flappsteken är genomstekt innan den serveras. Använd gärna en köttermometer för
att mäta innertemperaturen på köttet.

Citronkaka med bär
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up