Krämig skaldjurspasta
Recept: Krämig skaldjurspasta
Ingredienser:
- 400g färsk linguine
- 200g blandade skaldjur (t.ex. räkor, musslor, bläckfisk)
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 dl vitt vin
- 2 dl grädde
- 1 dl riven parmesanost
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 1 msk färsk hackad persilja
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Koka linguinen enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att den är al dente.
- I en stor stekpanna, hetta upp olivolja på medelhög värme.
- Tillsätt vitlök och stek tills den blir gyllenbrun och doftande, ca 1 minut.
- Tillsätt skaldjuren och rör om tills de är genomvarma, ca 2-3 minuter.
- Öka värmen och tillsätt vitt vin. Låt koka i 1-2 minuter tills alkoholen har dunstat bort.
- Tillsätt grädde och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5-7 minuter tills såsen blir krämig.
- Rör i parmesanost och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Servera den krämiga skaldjurspastan på en bädd av linguine och strö över hackad persilja.
Tips: Servera gärna med en fräsch grönsallad och ett glas vitt vin för att komplettera smakerna.