Krämig skaldjurspasta



Table
  1. Recept: Krämig skaldjurspasta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Krämig skaldjurspasta

Ingredienser:

  • 400g färsk linguine
  • 200g blandade skaldjur (t.ex. räkor, musslor, bläckfisk)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk färsk hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Gör så här:

  1. Koka linguinen enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att den är al dente.
  2. I en stor stekpanna, hetta upp olivolja på medelhög värme.
  3. Tillsätt vitlök och stek tills den blir gyllenbrun och doftande, ca 1 minut.
  4. Tillsätt skaldjuren och rör om tills de är genomvarma, ca 2-3 minuter.
  5. Öka värmen och tillsätt vitt vin. Låt koka i 1-2 minuter tills alkoholen har dunstat bort.
  6. Tillsätt grädde och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 5-7 minuter tills såsen blir krämig.
  7. Rör i parmesanost och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera den krämiga skaldjurspastan på en bädd av linguine och strö över hackad persilja.
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Tips: Servera gärna med en fräsch grönsallad och ett glas vitt vin för att komplettera smakerna.

Grönkålspaj med fetaost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up