Iste med persika ingefära och hallon
Iste med persika, ingefära och hallon
Ingredienser:
- 8 påsar svart te
- 1 liter vatten
- 2 mogna persikor
- 1 bit ingefära (cirka 2 tum)
- 1 kopp färska hallon
- Isbitar
Gör så här:
- 1. Koka vattnet i en kastrull och tillsätt svart te.
- 2. Låt teet dra i cirka 5 minuter.
- 3. Skala persikorna och skär dem i skivor.
- 4. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor.
- 5. Lägg persikor, ingefära och färska hallon i en stor kanna.
- 6. Häll det varma teet över frukten och låt det svalna i kylskåpet under cirka 1 timme.
- 7. När isteet har svalnat, lägg isbitarna i glas och häll i isteet med frukt.
- 8. Servera genast och njut av den friska och uppfriskande smaken!