Gräddtårta

Table
  1. Recept på Gräddtårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept på Gräddtårta

Ingredienser:

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 200 g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. 1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. 2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. 3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål och tillsätt det försiktigt i äggsmeten.
  4. 4. Häll smeten i en smord och bröad form.
  5. 5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller tills tårtan är gyllenbrun och genomgräddad.
  6. 6. Låt tårtan svalna helt och skär den sedan horisontellt i två delar.
  7. 7. Vispa grädden och bred den över den undre delen av tårtan.
  8. 8. Lägg på den övre delen av tårtan och täck hela tårtan med grädde.
  9. 9. Dekorera efter önskemål, t.ex. med färska bär eller choklad.
You may also be interested in:  Pulled pork

Tips: För att få tårtan extra saftig kan du tillsätta lite sylt eller färska bär mellan lagren.

Tortellini i krämig ostsås och broccoli
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up