Charlotte russe
Recept: Charlotte Russe
Ingredienser:
- 300 gram ladyfingers
- 500 ml vispgrädde
- 200 gram färska jordgubbar
- 100 gram florsocker
- 2 teskedar vaniljextrakt
Gör så här:
- Piska grädden tills den blir fluffig och håller formen.
- Tillsätt florsocker och vaniljextrakt, och fortsätt att vispa tills allt är väl blandat.
- Skär jordgubbarna i skivor.
- Ta en rund form och börja med ett lager av ladyfingers i botten.
- Lägg ett lager av den vispade grädden ovanpå ladyfingers.
- Lägg skivade jordgubbar ovanpå grädden.
- Upprepa steg 4-6 tills ingredienserna är slut eller formen är fylld.
- Avsluta med ett lager av ladyfingers på toppen.
- Ställ in formen i kylen och låt den svalna i minst 4 timmar.
- Ta ut formen och stört den försiktigt på ett serveringsfat.
- Dekorera med färska jordgubbar om önskas.
- Skär i bitar och servera.
Tips: Du kan använda andra färska frukter som topping eller tillsätta chokladflarn mellan lagren för extra smak.