Pepparkaksbollar med dadlar och mandel 

Table
  1. Recept: Pepparkaksbollar med dadlar och mandel
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Pepparkaksbollar med dadlar och mandel

Ingredienser:

  • 200g dadlar
  • 100g mandlar
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 msk kokosolja
  • En nypa salt
  • Kokosflingor (till garnering)

Gör såhär:

  1. Ta bort kärnorna från dadlarna och lägg dem i en matberedare.
  2. Tillsätt mandlarna, pepparkakskryddan, vaniljextraktet, kokosoljan och saltet i matberedaren.
  3. Blanda alla ingredienser tills det blir en jämn smet.
  4. Rulla smeten till små bollar och placera dem på en tallrik eller bakplåtspapper.
  5. Garnera bollarna genom att rulla dem i kokosflingor.
  6. Ställ in tallriken i kylen i cirka 30 minuter för att stelna.
  7. Servera pepparkaksbollarna och njut!
You may also be interested in:  Rogan josh – Indisk lammgryta

Det här receptet ger cirka 12-15 pepparkaksbollar, beroende på storleken du gör dem i. Du kan också experimentera genom att lägga till andra smaker som t.ex. kanel eller kardemumma.

Gratinerad hummer med Västerbottensost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up