Svamplasagne med tomat och mozzarella

Table
  1. Svamplasagne med tomat och mozzarella
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Svamplasagne med tomat och mozzarella

Ingredienser:

  • 250g lasagneplattor
  • 400g färska champinjoner
  • 1 stor lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 250g mozzarella
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

You may also be interested in:  Wallenbergare

Gör så här:

  1. Skär löken och champinjonerna i tunna skivor.
  2. Finhacka vitlöksklyftorna.
  3. I en stor stekpanna, hetta upp olivoljan på medelhög värme.
  4. Tillsätt löken och vitlöken. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
  5. Tillsätt champinjonerna och stek tills de har mjuknat och fått fin färg.
  6. Tillsätt de krossade tomaterna, salt och svartpeppar. Låt det puttra på låg värme i cirka 15 minuter.
  7. Värm ugnen till 200 grader Celsius.
  8. Koka lasagneplattorna enligt anvisningar på förpackningen.
  9. Ta bort stekpannan från värmen och blanda i finhackad basilika.
  10. I en ugnssäker form, lägg ett lager av lasagneplattor.
  11. Tillsätt ett lager av svamp- och tomatblandningen på lasagneplattorna.
  12. Skiva mozzarellan och fördela den över svamp- och tomatlagret.
  13. Upprepa stegen 10-12 med att varva lasagneplattor, svamp- och tomatblandning och mozzarella.
  14. Strö över riven parmesanost på toppen.
  15. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen i ca 25 minuter.
  16. Ta bort folien och grädda i ytterligare 10 minuter tills osten har smält och fått fin färg.
  17. Ta ut lasagnen från ugnen och låt den vila i några minuter innan du serverar.
You may also be interested in:  Lussebullar med kvarg

Tips: Servera svamplasagnen med en fräsch sallad och vitlöksbröd för en komplett måltid.

Pizza med paprika och feta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up