Svamplasagne med tomat och mozzarella
Svamplasagne med tomat och mozzarella
Ingredienser:
- 250g lasagneplattor
- 400g färska champinjoner
- 1 stor lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- 1 kruka färsk basilika
- 250g mozzarella
- 2 dl riven parmesanost
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Skär löken och champinjonerna i tunna skivor.
- Finhacka vitlöksklyftorna.
- I en stor stekpanna, hetta upp olivoljan på medelhög värme.
- Tillsätt löken och vitlöken. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt champinjonerna och stek tills de har mjuknat och fått fin färg.
- Tillsätt de krossade tomaterna, salt och svartpeppar. Låt det puttra på låg värme i cirka 15 minuter.
- Värm ugnen till 200 grader Celsius.
- Koka lasagneplattorna enligt anvisningar på förpackningen.
- Ta bort stekpannan från värmen och blanda i finhackad basilika.
- I en ugnssäker form, lägg ett lager av lasagneplattor.
- Tillsätt ett lager av svamp- och tomatblandningen på lasagneplattorna.
- Skiva mozzarellan och fördela den över svamp- och tomatlagret.
- Upprepa stegen 10-12 med att varva lasagneplattor, svamp- och tomatblandning och mozzarella.
- Strö över riven parmesanost på toppen.
- Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen i ca 25 minuter.
- Ta bort folien och grädda i ytterligare 10 minuter tills osten har smält och fått fin färg.
- Ta ut lasagnen från ugnen och låt den vila i några minuter innan du serverar.
Tips: Servera svamplasagnen med en fräsch sallad och vitlöksbröd för en komplett måltid.