Pasta calabrese med bresaola


Table
  1. Recept: Pasta Calabrese med Bresaola
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Pasta Calabrese med Bresaola

Ingredienser:

  • 200g pasta (till exempel tagliatelle)
  • 100g bresaola (tunt skuren lufttorkad nötkött)
  • 200g körsbärstomater (halverade)
  • 1 röd chili (hackad)
  • 2 vitlöksklyftor (hackade)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 kruka färsk basilika (hackad)
  • 75g riven parmesanost
  • salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  One pot pasta

Tillagning:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente.
  2. I en stekpanna, värm olivoljan över medelvärme. Tillsätt vitlök och chili och stek i ca 1 minut tills det är mjukt och doftar gott.
  3. Tillsätt körsbärstomater och stek i ytterligare 2-3 minuter tills de blir mjuka.
  4. Tillsätt bresaola och torkad oregano till stekpannan och stek i ytterligare 1-2 minuter.
  5. Blanda i den kokta pastan, strimlad basilika och riven parmesanost. Rör om väl så att alla ingredienser blandas ordentligt.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera genast och njut av din läckra Pasta Calabrese med Bresaola!
Chokladmousse
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up