Bästa på-landet-tårta
Bästa på-landet-tårta
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1.5 dl mjölk
- 2 dl vispad grädde
- 500 g färska bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon)
Gör så här
- 1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en rund bakform.
- 2. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
- 3. Tillsätt smält smör, ägg och mjölk i bunken och blanda till en jämn smet.
- 4. Häll smeten i den förberedda bakformen.
- 5. Grädda tårtan i mitten av ugnen i cirka 25 minuter eller tills den är gyllenbrun.
- 6. Låt tårtan svalna helt innan du tar den ur formen.
- 7. När tårtan har svalnat, bred ett generöst lager vispad grädde över hela ytan.
- 8. Dekorera sedan tårtan med de färska bären.
- 9. Servera och njut av den bästa på-landet-tårtan!