Bästa på-landet-tårta

Table
  1. Bästa på-landet-tårta
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Bästa på-landet-tårta

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 dl vispad grädde
  • 500 g färska bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon)

You may also be interested in:  Chili con carne

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en rund bakform.
  2. 2. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  3. 3. Tillsätt smält smör, ägg och mjölk i bunken och blanda till en jämn smet.
  4. 4. Häll smeten i den förberedda bakformen.
  5. 5. Grädda tårtan i mitten av ugnen i cirka 25 minuter eller tills den är gyllenbrun.
  6. 6. Låt tårtan svalna helt innan du tar den ur formen.
  7. 7. När tårtan har svalnat, bred ett generöst lager vispad grädde över hela ytan.
  8. 8. Dekorera sedan tårtan med de färska bären.
  9. 9. Servera och njut av den bästa på-landet-tårtan!
Stark romglögg med apelsin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up