Kladdkaka utan ägg

Table
  1. Kladdkaka utan ägg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Kladdkaka utan ägg

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
You may also be interested in:  Bananplättar

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna
  2. I en separat skål, blanda strösocker, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och bakpulver
  3. Tillsätt det smälta smöret och vattnet till blandningen och rör om tills allt är väl blandat
  4. Smörj en rund bakform och häll i smeten
  5. Grädda i ugnen på 175°C i cirka 20-25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar.
  6. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i bitar och serverar.

Tips:

You may also be interested in:  Rabarbersaft

För extra smak kan du tillsätta en tesked espressopulver i smeten. Servera kladdkakan med vispad grädde eller vaniljglass.

Snäll kanelkaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up