Kladdkaka utan ägg
Kladdkaka utan ägg
Ingredienser:
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl vatten
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna
- I en separat skål, blanda strösocker, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och bakpulver
- Tillsätt det smälta smöret och vattnet till blandningen och rör om tills allt är väl blandat
- Smörj en rund bakform och häll i smeten
- Grädda i ugnen på 175°C i cirka 20-25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar.
- Låt kakan svalna i formen innan du skär den i bitar och serverar.
Tips:
För extra smak kan du tillsätta en tesked espressopulver i smeten. Servera kladdkakan med vispad grädde eller vaniljglass.