Rabarbersaft




Rabarbersaft Recept

Table
  1. Recept: Rabarbersaft
    1. Ingredienser:
    2. Utförande:
    3. Servering:

Recept: Rabarbersaft

Ingredienser:

  • Rabarberstjälkar (ca 1 kg)
  • Socker (ca 500 g, justera efter smak)
  • Vatten (ca 1 liter)

You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Utförande:

  1. Skölj och skär rabarberstjälkarna i mindre bitar.
  2. Lägg rabarberbitarna i en stor kastrull och tillsätt vatten.
  3. Koka upp blandningen och låt den sedan sjuda på medelvärme i cirka 15-20 minuter tills rabarbern har blivit mjuk och delvis sönderfallit.
  4. Häll rabarberblandningen genom en finmaskig sil och pressa försiktigt för att få ut saften. Släng bort eventuella rester.
  5. Mät den erhållna rabarbersaften och häll den tillbaka i kastrullen.
  6. Tillsätt socker till saften, börja med hälften av mängden och smaka av. Justera sockermängden efter din personliga smak.
  7. Låt saften koka upp igen och sedan sjuda på låg värme i några minuter tills sockret har lösts upp helt.
  8. Ta bort kastrullen från värmen och låt saften svalna helt.
  9. Häll den färdiga rabarbersaften i väl rengjorda flaskor eller burkar och förvara dem i kylskåp.

Servering:

You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Serv

Gratinerad falukorv
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up