Gräddsås

Table
  1. Recept: Gräddsås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Gräddsås

Ingredienser:

  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Tillagning:

  1. 1. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.
  2. 2. Tillsätt vetemjöl under omrörning och låt det fräsa i ca 1 minut.
  3. 3. Häll i grädde och mjölk samt salt och svartpeppar.
  4. 4. Rör om tills såsen tjocknar och koka upp under omrörning.
  5. 5. Låt såsen sjuda i ett par minuter tills den får önskad konsistens.
You may also be interested in:  Scones

Tips: För att variera gräddsåsen kan du tillsätta exempelvis dijonsenap, hackad dill eller pressad vitlök efter smak. Servera gräddsåsen till kött, fisk eller grönsaker.

Mazarin i långpanna
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.