Saffransbullar med vanilj

Table
  1. Recept: Saffransbullar med vanilj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Saffransbullar med vanilj

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 pkt saffran (à 0,5 g)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt torrjäst (à 50 g)
  • ca 9 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • till pensling: ägg och pärlsocker
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt.
  2. Smula ner saffranet i vätskan och rör om tills det löst upp sig.
  3. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, salt och torrjäst. Blanda väl.
  4. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och arbeta degen i cirka 5 minuter tills den blir smidig och elastisk.
  5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter eller tills den dubblats i storlek.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Dela degen i 24 lika stora bitar och forma till bullar.
  8. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  11. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter eller tills de fått fin färg.
  12. Låt saffransbullarna svalna på galler under bakduk.
Bästa rödvinssåsen
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up