Fröknäcke

Table
  1. Fröknäcke
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Fröknäcke

Ingredienser:

  • 2 dl linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl vatten

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Tillagning:

  1. Heat upp ugnen till 175°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Tillsätt vatten gradvis och rör om tills du får en tjock smet.
  4. Lägg smeten på en bakpappersklädd plåt.
  5. Platta ut smeten med hjälp av baksidan av en sked.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills knäcket är gyllenbrunt.
  7. Ta ut plåten och skär genast knäcket i önskade bitar.
  8. Låt svalna helt innan servering.
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Tips:

Variera smaken genom att tillsätta kryddor som chilipulver, paprikapulver eller örter.

Vaniljfudge
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up