Rostade rödbetor med rosmarin

Table
  1. Rostade rödbetor med rosmarin
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rostade rödbetor med rosmarin

Ingredienser:

  • 4 stora rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • Flingsalt efter smak
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Gör så här:

  1. Förberedelse: Sätt ugnen på 200 grader Celsius. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.
  2. Rostning: Lägg de skurna rödbetorna på en bakplåtspapper och blanda dem med olivolja, hackad rosmarin och
    lite flingsalt.
  3. Ugn: Rosta rödbetorna i ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills de är mjuka och har fått en härlig
    gyllene färg.
  4. Servering: Ta ut rödbetorna från ugnen och låt dem svalna lite innan servering. De är perfekta som ett
    tillbehör till en sallad, eller som en sidorätt till grillat kött.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Tips: Du kan också krydda rödbetorna med andra örter eller kryddor som du gillar, som t.ex. timjan eller
vitlökspulver. Var kreativ och anpassa receptet efter din smak!

Hel kyckling i ugn med citron och timjan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up