Morotssoppa med ingefära och chili
Recept: Morotssoppa med ingefära och chili
Ingredienser:
- 1 kg morötter, skurna i bitar
- 2 st lökar, hackade
- 3 cm färsk ingefära, skalad och riven
- 2 st vitlöksklyftor, pressade
- 1-2 st röda chilifrukter, hackade (beroende på önskad hetta)
- 1 l grönsaksbuljong
- 1 dl kokosmjölk
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 1 tsk paprikapulver
- En nypa salt och peppar
Gör så här:
- Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
- Tillsätt lök, ingefära, vitlök och chili. Fräs i ca 5 minuter tills löken blir mjuk.
- Lägg i morötterna och fortsätt fräsa i ytterligare några minuter.
- Tillsätt spiskummin, koriander och paprikapulver. Rör om väl för att blanda smakerna.
- Häll i grönsaksbuljong och låt soppan koka upp.
- Sänk värmen och låt soppan småputtra i ca 20-25 minuter tills morötterna är riktigt mjuka.
- Ta bort soppan från värmen och låt den svalna något.
- Använd en stavmixer eller blender för att mixa soppan till en slät konsistens.
- Häll i kokosmjölken och blanda väl.
- Värm soppan på medelvärme i ytterligare några minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
Servera den heta och kryddiga morotssoppan med en klick yoghurt eller gräddfil och bröd.