Blomkålspuré

Table
  1. Recept på Blomkålspuré
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Blomkålspuré

Ingredienser:

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk smör
  • 1 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Tvätta och skär blomkålshuvudet i mindre buketter.
  2. Koka blomkålen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter eller tills den är mjuk.
  3. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av.
  4. I en kastrull smälter du smöret och pressar i vitlöksklyftorna.
  5. Tillsätt blomkålen till kastrullen och mosa den med en potatisstöt eller en mixerstav.
  6. Häll i grädden och fortsätt att mosa/mixa tills purén är slät.
  7. Smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Morotskaka

Servera din Blomkålspuré som ett gott tillbehör till exempelvis kött, fisk eller kyckling.

Maki-sushi
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.