Lins- och bönchili
Recept: Lins- och bönchili
Ingredienser:
- 1 liten lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 gul paprika, tärnad
- 1 zucchini, tärnad
- 1 burk krossade tomater
- 1 burk kokta linser, avrunna
- 1 burk bönor, avrunna (valfria sorter)
- 2 teskedar chilipulver
- 1 tesked spiskummin
- 1 tesked paprikapulver
- Olivolja för stekning
- Salt och peppar efter smak
- Toppings: gräddfil, riven ost, klippt koriander
Tillagning:
- Hetta upp olivolja i en stor kastrull eller gryta.
- Stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt paprika och zucchini, stek i ca 5 minuter tills de är lätt mjuka.
- Häll i krossade tomater, linser och bönor.
- Tillsätt chilipulver, spiskummin och paprikapulver. Rör om för att blanda väl.
- Låt chilin sjuda på medelhög värme i ca 15-20 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Serva chili med valfria toppings som gräddfil, riven ost och klippt koriander.
Sammanfattning:
Detta recept på lins- och bönchili är ett hälsosamt och smakrikt alternativ till traditionell köttchili. Med en kombination av linser, bönor och färgglada grönsaker blir det en näringsrik måltid. Servera med dina favorittillbehör och njut av denna läckra vegetariska rätt!