Raggmunk i ugn med bacon

Table
  1. Raggmunk i ugn med bacon
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Raggmunk i ugn med bacon

Ingredienser:

  • 6 st potatisar
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Smör till stekning
  • 200 g bacon

You may also be interested in:  Krämig carbonara

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skal och riv potatisarna grovt.
  3. Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur potatisen.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl och salt i en skål.
  5. Blanda ner den rivna potatisen i äggsmeten.
  6. Värm upp smör i en stekpanna på medelhög värme.
  7. Stek små plättar av smeten tills de är gyllenbruna på båda sidorna.
  8. Lägg de färdigstekta raggmunkarna i en ugnssäker form.
  9. Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt.
  10. Fördela det stekta baconet över raggmunkarna i formen.
  11. Gratinera i ugnen i cirka 10-15 minuter.
  12. Servera med lingonsylt och eventuellt en klick gräddfil.

Tjälknöl
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up