Raggmunk i ugn med bacon
Raggmunk i ugn med bacon
Ingredienser:
- 6 st potatisar
- 2 st ägg
- 1 dl mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- Smör till stekning
- 200 g bacon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skal och riv potatisarna grovt.
- Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur potatisen.
- Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl och salt i en skål.
- Blanda ner den rivna potatisen i äggsmeten.
- Värm upp smör i en stekpanna på medelhög värme.
- Stek små plättar av smeten tills de är gyllenbruna på båda sidorna.
- Lägg de färdigstekta raggmunkarna i en ugnssäker form.
- Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt.
- Fördela det stekta baconet över raggmunkarna i formen.
- Gratinera i ugnen i cirka 10-15 minuter.
- Servera med lingonsylt och eventuellt en klick gräddfil.