Ribbestek
Recept på Ribbestek
Ingredienser:
- 1,5 kg ribbestek
- 3 msk olivolja
- 2 tsk salt
- 2 tsk svartpeppar
- 2 tsk rosmarin
Tillagning:
- 1. Ta ut ribbesteken ur kylen och låt den komma i rumstemperatur i ca 30 minuter.
- 2. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
- 3. Gnid in ribbesteken med olivolja. Strö sedan salt, svartpeppar och rosmarin över hela steken. Se till att kryddorna fördelas jämnt.
- 4. Placera ribbesteken i en ugnsfast form och tillaga den i ugnen i ca 1-1,5 timmar, eller tills köttet är genomstekt och har fått en fin grillyta.
- 5. Ta ut steken från ugnen och låt den vila i ca 10 minuter innan den skärs upp.
- 6. Skär upp ribbesteken i skivor och servera med önskade tillbehör, som exempelvis rotfrukter och en god sås.