Ribbestek

Table
  1. Recept på Ribbestek
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Ribbestek

Ingredienser:

  • 1,5 kg ribbestek
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk rosmarin

You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Tillagning:

  1. 1. Ta ut ribbesteken ur kylen och låt den komma i rumstemperatur i ca 30 minuter.
  2. 2. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  3. 3. Gnid in ribbesteken med olivolja. Strö sedan salt, svartpeppar och rosmarin över hela steken. Se till att kryddorna fördelas jämnt.
  4. 4. Placera ribbesteken i en ugnsfast form och tillaga den i ugnen i ca 1-1,5 timmar, eller tills köttet är genomstekt och har fått en fin grillyta.
  5. 5. Ta ut steken från ugnen och låt den vila i ca 10 minuter innan den skärs upp.
  6. 6. Skär upp ribbesteken i skivor och servera med önskade tillbehör, som exempelvis rotfrukter och en god sås.

Fisksoppa med torsk och citrongräs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up