Fransk chokladtårta

Table
  1. Fransk chokladtårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fransk chokladtårta

Ingredienser:

  • 200g mörk choklad (70% kakaohalt)
  • 200g smör
  • 4 ägg
  • 200g socker
  • 100g mjöl
You may also be interested in:  Baba ganoush – Aubergineröra

Gör så här:

  1. Smält chokladen och smöret tillsammans i en värmetålig skål över ett vattenbad.
  2. I en separat skål vispar du ägg och socker tills det blir fluffigt.
  3. Häll i den smälta chokladblandningen i ägg- och sockerblandningen och rör om väl.
  4. Tillsätt mjölet i smeten och blanda försiktigt tills allt är väl kombinerat.
  5. Häll smeten i en rund bakform som är smord och mjölad.
  6. Grädda i förvärmd ugn på 180°C i ca 25-30 minuter eller tills en sticka kommer ut ren när den sätts in i tårtan.
  7. Ta ut tårtan ur ugnen och låt den svalna helt.
  8. Dekorera med lite pudersocker eller vispad grädde vid servering.
Pasta med kronärtskocka och citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up