Blomkålscurry med kokos och koriander

Table
  1. Blomkålscurry med kokos och koriander
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Blomkålscurry med kokos och koriander

Ingredienser:

  • 1 blomkålshuvud, skuret i mindre buketter
  • 2 msk olja
  • 1 lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • En handfull färsk koriander, hackad
  • Salt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Baconlindad kalkon med dragoncrème

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs lök och vitlök tills de blir mjuka.
  2. Tillsätt spiskummin, korianderpulver, gurkmeja och kanel. Rör om och stek i ytterligare några minuter så att kryddorna frigör sin arom.
  3. Lägg i blomkålsbuketterna och blanda väl med kryddorna.
  4. Häll i kokosmjölk och grönsaksbuljong. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme under lock i cirka 15-20 minuter tills blomkålen är mör.
  5. Rör i den färska koriandern och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Servera den blomkålscurryn med varmt basmatiris eller naanbröd.
You may also be interested in:  Rostade rödbetor med rosmarin

Tips: Du kan också lägga till andra grönsaker som morötter eller potatis i curryn för att göra den mer mångsidig och matig.

Röding med flötgröt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up