Kycklingwok med kokosmjölk

Table
  1. Recept: Kycklingwok med kokosmjölk
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Kycklingwok med kokosmjölk

Ingredienser:

  • 400 g kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 200 ml kokosmjölk
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk ingefära (färskriven)
  • 1 tsk riven limezest
  • 1 tsk majsstärkelse
  • Färsk koriander för garnering
  • Kokt ris eller nudlar för servering
You may also be interested in:  Fröknäcke

Tillagning:

  1. Skär kycklingfilén i tunna skivor.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna.
  3. Skär paprika, lök och morötter i tunna strimlor.
  4. Stek kycklingen i en wokpanna med rapsolja tills den är genomstekt och fått lite färg.
  5. Tillsätt vitlök och ingefära i pannan och stek i ytterligare 1 minut.
  6. Lägg i paprika, lök och morötter och fortsätt steka i 2-3 minuter tills grönsakerna börjar bli mjuka.
  7. Blanda kokosmjölk, sojasås, fisksås och majsstärkelse i en separat skål.
  8. Häll blandningen över woken och låt det koka upp.
  9. Minska värmen och låt woken sjuda i ytterligare 5 minuter tills såsen tjocknar något.
  10. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
  11. Servera kycklingwoken varm tillsammans med ris eller nudlar.
  12. Garnéra med färsk koriander.
Pitabröd med honung
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up