Minutbiff med rostade rotfrukter och dragonkräm

Table
 1. Minutbiff med rostade rotfrukter och dragonkräm
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Minutbiff med rostade rotfrukter och dragonkräm

Ingredienser:

 • Minutbiffar: 4 stycken (ca 150g per styck)
 • Rostade rotfrukter: 500g blandade rotfrukter (ex. morötter, palsternacka, potatis), skurna i mindre bitar
 • Dragonkräm: 1 dl crème fraiche, 1 tsk dragon, salt och peppar
 • Olja: Till stekning

You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Gör så här:

 1. Steg 1: Förbered rotfrukterna genom att skära dem i mindre bitar. Lägg dem i en ugnsfast form och tillsätt lite olja, salt och peppar. Blanda väl.
 2. Steg 2: Rosta rotfrukterna i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter, eller tills de är mjuka och fått fin färg.
 3. Steg 3: Under tiden kan du förbereda dragonkrämen genom att blanda crème fraiche och dragon i en skål. Smaka av med salt och peppar.
 4. Steg 4: Stek minutbiffarna i olja på medelhög värme i cirka 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och har fått fin färg.
 5. Steg 5: Servera minutbiffarna tillsammans med de rostade rotfrukterna och dragonkrämen. Servera gärna med en sallad och eventuellt en klick lingonsylt.
Bakade rödbetor med getost & valnötter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up