Smördegsinbakad lax med pesto och spenat

Table
  1. Smördegsinbakad lax med pesto och spenat
    1. Ingredienser
    2. Tillagning

Smördegsinbakad lax med pesto och spenat

Ingredienser

  • 400 g färsk laxfilé
  • 200 g färsk spenat
  • 4-5 msk pesto
  • 1 ark färsk smördeg
  • 1 ägg (uppvispat)
  • Salt och peppar
You may also be interested in:  Koka ägg

Tillagning

  1. Börja med att förvärma ugnen till 200°C.
  2. Skölj den färska spenaten noggrant och torka den väl. Hacka spenaten grovt.
  3. Lägg den färska smördegsarket på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla pesto jämnt över smördegsarket.
  5. Lägg den färska spenaten ovanpå peston.
  6. Krydda laxfilén med salt och peppar, och lägg den ovanpå spenaten.
  7. Vik över kanterna på smördegsarket så att laxen och fyllningen blir inbakad.
  8. Pensla ägget över smördegen för att få en gyllene färg.
  9. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter tills smördegen är gyllenbrun.
  10. Ta ut plåten från ugnen och låt det vila i några minuter.
  11. Servera och njut av smördegsinbakad lax med pesto och spenat!
Sobanudlar med lax och miso
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up