Smördegsinbakad lax med pesto och spenat
Smördegsinbakad lax med pesto och spenat
Ingredienser
- 400 g färsk laxfilé
- 200 g färsk spenat
- 4-5 msk pesto
- 1 ark färsk smördeg
- 1 ägg (uppvispat)
- Salt och peppar
Tillagning
- Börja med att förvärma ugnen till 200°C.
- Skölj den färska spenaten noggrant och torka den väl. Hacka spenaten grovt.
- Lägg den färska smördegsarket på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla pesto jämnt över smördegsarket.
- Lägg den färska spenaten ovanpå peston.
- Krydda laxfilén med salt och peppar, och lägg den ovanpå spenaten.
- Vik över kanterna på smördegsarket så att laxen och fyllningen blir inbakad.
- Pensla ägget över smördegen för att få en gyllene färg.
- Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter tills smördegen är gyllenbrun.
- Ta ut plåten från ugnen och låt det vila i några minuter.
- Servera och njut av smördegsinbakad lax med pesto och spenat!