Röd pesto
Recept: Röd pesto
Ingredienser:
- 1 burk soltorkade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl pinjenötter
- 1 dl riven parmesanost
- Olivolja
- En nypa salt
- En nypa svartpeppar
Gör så här:
- 1. Lägg de soltorkade tomaterna i en skål och fyll på med varmt vatten. Låt dem stå i ca 15 minuter tills de är mjuka.
- 2. Skölj av tomaterna och hacka dem grovt.
- 3. Ta vitlöksklyftorna och skala dem, pressa eller finhacka dem.
- 4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får en gyllene färg.
- 5. Lägg de soltorkade tomaterna, vitlöken, pinjenötterna och parmesanosten i en mixer eller matberedare. Mixa tills du får en grovkornig pesto.
- 6. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar efter smak, och mixa igen tills peston har en slät konsistens.
- 7. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
- 8. Förvara i en lufttät burk i kylen. Pesto håller sig i ca en vecka.