Röd pesto

Table
  1. Recept: Röd pesto
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Röd pesto

Ingredienser:

  • 1 burk soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl riven parmesanost
  • Olivolja
  • En nypa salt
  • En nypa svartpeppar

You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Gör så här:

  1. 1. Lägg de soltorkade tomaterna i en skål och fyll på med varmt vatten. Låt dem stå i ca 15 minuter tills de är mjuka.
  2. 2. Skölj av tomaterna och hacka dem grovt.
  3. 3. Ta vitlöksklyftorna och skala dem, pressa eller finhacka dem.
  4. 4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får en gyllene färg.
  5. 5. Lägg de soltorkade tomaterna, vitlöken, pinjenötterna och parmesanosten i en mixer eller matberedare. Mixa tills du får en grovkornig pesto.
  6. 6. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar efter smak, och mixa igen tills peston har en slät konsistens.
  7. 7. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
  8. 8. Förvara i en lufttät burk i kylen. Pesto håller sig i ca en vecka.

Grillad melon med fetaost och citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up