Sojapicklade ägg

Table
  1. Recept: Sojapicklade ägg
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Sojapicklade ägg

Ingredienser:

  • 6 ägg
  • 120 ml sojasås
  • 120 ml risvinäger
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • Tillbehör, som ris eller nudlar

Gör såhär:

  1. Placera äggen i en kastrull och täck med kallt vatten.
  2. Bringa vattnet till kokning och låt koka i 7 minuter.
  3. När äggen är färdigkokta, skölj dem med kallt vatten och låt dem svalna.
  4. I en separat skål, blanda soyasås, risvinäger, socker och vatten tills sockret lösts upp.
  5. Placera de svalnade äggen i en glasburk och häll över sojablandningen.
  6. Täck burken med lock och låt äggen marinera i kylskåpet i minst 4 timmar (eller över natten för bästa smak).
  7. Servera de sojapicklade äggen med ris eller nudlar.
You may also be interested in:  Chili con carne

Tips:

  • För en extra twist kan du prova att lägga till lite chili, vitlök eller ingefära i sojablandningen.
  • De sojapicklade äggen kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka.

Smaklig måltid!

Rimbobullar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up