Tonkatsu – Japansk schnitzel
Tonkatsu – Japansk schnitzel
Ingredienser:
- 4 bitar fläskkött (ca 150 gram var)
- 2 ägg
- 1 1/4 dl ströbröd
- 1 1/4 dl vetemjöl
- 2 msk sesamolja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- Olja för stekning
Till servering:
- Worcestershiresås
- Finstrimlad vitkål eller sallad
- Kokt ris
Gör så här:
1. Banka ut fläskköttet tunt för att skapa schnitzlar.
2. Salta och peppra köttet på båda sidor.
3. Blanda ströbröd och vetemjöl i en skål.
4. Vispa äggen lätt i en annan skål.
5. Värm oljan och sesamoljan i en stekpanna på medelhög värme.
6. Doppa varje schnitzel i det vispade ägget och sedan i ströbrödsblandningen, se till att täcka hela köttet.
7. Stek schnitzlarna i den varma oljan tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 3-4 minuter per sida.
8. Låt dem rinna av på hushållspapper för att bli av med överflödig olja.
9. Servera tonkatsun tillsammans med worcestershiresås, finstrimlad vitkål eller sallad och kokt ris.