Tonkatsu – Japansk schnitzel

Table
  1. Tonkatsu – Japansk schnitzel
    1. Ingredienser:
    2. Till servering:
    3. Gör så här:

Tonkatsu – Japansk schnitzel

Ingredienser:

  • 4 bitar fläskkött (ca 150 gram var)
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl ströbröd
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Olja för stekning

Till servering:

  • Worcestershiresås
  • Finstrimlad vitkål eller sallad
  • Kokt ris

Gör så här:

1. Banka ut fläskköttet tunt för att skapa schnitzlar.

You may also be interested in:  Morotskaka

2. Salta och peppra köttet på båda sidor.

3. Blanda ströbröd och vetemjöl i en skål.

4. Vispa äggen lätt i en annan skål.

5. Värm oljan och sesamoljan i en stekpanna på medelhög värme.

6. Doppa varje schnitzel i det vispade ägget och sedan i ströbrödsblandningen, se till att täcka hela köttet.

7. Stek schnitzlarna i den varma oljan tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 3-4 minuter per sida.

8. Låt dem rinna av på hushållspapper för att bli av med överflödig olja.

You may also be interested in:  Klassisk lasagne

9. Servera tonkatsun tillsammans med worcestershiresås, finstrimlad vitkål eller sallad och kokt ris.

Kanelbullesockerkaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up