Mapo tofu med svamp

Table
  1. Recept: Mapo tofu med svamp
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Mapo tofu med svamp

Ingredienser:

  • 300 g tofu, fast
  • 200 g svamp, t ex champinjoner eller shiitake
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl vatten
  • 2 vårlökar, strimlade
  • 1 tsk sesamolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Ta ut tofu ur förpackningen, pressa den lätt för att få ut överflödig vätska, och skär den sedan i små tärningar.
  2. Rengör och skär svampen i tunna skivor.
  3. Stek tofutärningarna i olja tills de blir gyllenbruna och krispiga. Ta ut dem ur pannan och ställ åt sidan.
  4. I samma panna, tillsätt mer olja om det behövs och stek vitlök och ingefära tills de blir doftande.
  5. Tillsätt svampen och stek i några minuter tills den blir mjuk.
  6. I en skål, blanda sambal oelek, sojasås, risvinäger, majsstärkelse och vatten.
  7. Häll blandningen över svampen och rör om tills såsen tjocknar.
  8. Tillsätt de stekta tofutärningarna och vårlökar. Rör om försiktigt för att blanda alla ingredienser.
  9. Smaka av med salt och peppar efter smak.
  10. Ta bort från värmen och tillsätt sesamolja.
  11. Servera genast med kokt ris eller nudlar.
You may also be interested in:  Paella med kyckling och skaldjur

Beräknad tid: 30 minuter
Antal portioner: 2
Svårighetsgrad: Medel

Tarte tatin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up