Engelska scones

Table
  1. Recept: Engelska scones
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Engelska scones

Ingredienser:

  • 350g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 75g kallt smör
  • 225ml mjölk
  • 1 ägg (uppvispat, att använda som pensling)
You may also be interested in:  Köttbullar i ugn

Tillagning:

  1. 1. Förvärm ugnen till 220°C. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en stor skål.
  2. 2. Skär det kalla smöret i små bitar och tillsätt det till mjölblandningen. Använd fingertopparna för att smula smöret tills det liknar brödsmulor.
  3. 3. Tillsätt mjölken lite i taget och blanda försiktigt tills degen precis håller ihop. Se till att inte överbearbeta degen.
  4. 4. Ta ut degen på en mjölad yta och knåda den lätt för att forma en cirkel, cirka 2 cm tjock. Använd en rund utstiksform eller ett glas för att skära ut scones.
  5. 5. Placera sconesen på en bakplåtspapperklädd plåt. Pensla topparna med uppvispat ägg för en gyllene färg.
  6. 6. Grädda i förvärmd ugn i ca 12-15 minuter, eller tills scones är gyllene bruna.
  7. 7. Servera varma med smör, sylt och en kopp te. Njut!

Katalaner
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up