Kycklingfrikadeller i tomatsås

Table
  1. Recept: Kycklingfrikadeller i tomatsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kycklingfrikadeller i tomatsås

Ingredienser:

  • 500g kycklingfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk chiliflakes (valfritt)
  • 1/2 dl färsk persilja, hackad

You may also be interested in:  Torsk i ugn med dill- och citronsås

Gör så här:

  1. Steg 1: Blanda kycklingfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd, mjölk, salt och svartpeppar i en skål. Forma
    smeten till små frikadeller.
  2. Steg 2: Värm olivolja i en stekpanna och stek frikadellerna på medelhög värme tills de är genomstekta
    och har fått fin färg.
  3. Steg 3: I en separat kastrull, tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong, socker, basilika, oregano
    och chiliflakes. Koka upp såsen och låt den småputtra i några minuter.
  4. Steg 4: Lägg de stekta frikadellerna i såsen och låt dem puttra tills de är genomvarma och smakerna
    har blandat sig, cirka 10 minuter.
  5. Steg 5: Strö över färsk persilja innan servering.
Gratinerad getost på bädd av äpple & ruccola
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up