Paneng Red Curry
Recept: Paneng Red Curry
Ingredienser:
- 400g kycklingfilé, tärnad
- 2 msk paneng currypasta
- 400ml kokosmjölk
- 1 msk fisksås
- 1 msk rörsocker
- 1 msk olja
- 1 röd paprika, skuren i tunna strimlor
- 1 grön paprika, skuren i tunna strimlor
- 1 gul lök, skuren i tunna klyftor
- 1 morot, skuren i tunna skivor
- En handfull färsk basilika, grovhackad
Gör såhär:
- Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna.
- Tillsätt paneng currypasta och stek i några minuter tills den blir doftande.
- Lägg i kycklingbitarna och se till att de blir väl täckta av currypastan.
- Stek kycklingen i cirka 5 minuter, tills den är genomstekt och har fått fin färg.
- Tillsätt kokosmjölk, fisksås och rörsocker, och blanda väl.
- Lägg i paprika, lök och morot och koka i ytterligare 5-7 minuter, tills grönsakerna är lite mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.
- Strö över den färska basilikan och rör om.
Servera Paneng Red Curry med varmt jasminris eller nudlar.