Paneng Red Curry

Table
  1. Recept: Paneng Red Curry
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Paneng Red Curry

Ingredienser:

  • 400g kycklingfilé, tärnad
  • 2 msk paneng currypasta
  • 400ml kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk rörsocker
  • 1 msk olja
  • 1 röd paprika, skuren i tunna strimlor
  • 1 grön paprika, skuren i tunna strimlor
  • 1 gul lök, skuren i tunna klyftor
  • 1 morot, skuren i tunna skivor
  • En handfull färsk basilika, grovhackad

Gör såhär:

  1. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna.
  2. Tillsätt paneng currypasta och stek i några minuter tills den blir doftande.
  3. Lägg i kycklingbitarna och se till att de blir väl täckta av currypastan.
  4. Stek kycklingen i cirka 5 minuter, tills den är genomstekt och har fått fin färg.
  5. Tillsätt kokosmjölk, fisksås och rörsocker, och blanda väl.
  6. Lägg i paprika, lök och morot och koka i ytterligare 5-7 minuter, tills grönsakerna är lite mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.
  7. Strö över den färska basilikan och rör om.
You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

Servera Paneng Red Curry med varmt jasminris eller nudlar.

Koladröm med daimgrädde och jordgubbar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up