Varmrökt lax med ljummen potatissallad

Table
  1. Varmrökt lax med ljummen potatissallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Varmrökt lax med ljummen potatissallad

Ingredienser:

  • 500 gram varmrökt lax
  • 500 gram färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Marängtårta i långpanna

Gör så här:

  1. Börja med att koka färskpotatis tills de är mjuka när du sticker i dem med en gaffel. Låt potatisen svalna något.
  2. Skiva rödlöken tunt och hacka dillen.
  3. I en skål, blanda ihop dijonsenap, olivolja, honung och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt rödlök och dill i dressingblandningen.
  5. Dela potatisen i mindre bitar och lägg dem i en stor skål.
  6. Häll över dressingblandningen och blanda väl så att potatisen blir täckt av såsen.
  7. Plocka isär den varmrökta laxen i mindre bitar och lägg dem på toppen av potatissalladen.
  8. Servera genast och njut av den varmrökta laxen med den ljumna potatissalladen.
You may also be interested in:  Nigiri-sushi

Tips: För extra smak kan du även lägga till några torkade tranbär eller rostade nötter i potatissalladen.

Kakmonster
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up