Risgrynspudding med saftsås

Table
  1. Risgrynspudding med saftsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Risgrynspudding med saftsås

Ingredienser:

  • 2 dl riskorn
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl saftsås (t.ex. hallonsås)
You may also be interested in:  Hummus

Gör så här:

  1. Häll risgrynen i en kastrull och tillsätt mjölken.
  2. Koka upp på medelhög värme under omrörning.
  3. Rör ner socker och vaniljsocker. Sänk värmen och låt sjuda i ca 30 minuter tills riset är mjukt och mixen har tjocknat.
  4. Ta kastrullen från värmen och låt risgrynen svalna något.
  5. Vispa grädden tills den bildar mjuka toppar i en separata skål.
  6. Rör försiktigt ner grädden i risgrynen för att få en läcker krämig konsistens.
  7. Servera risgrynspuddingen med saftsåsen på toppen.
  8. Chataaa! Nu kan du njuta av din hemlagade risgrynspudding med saftsås.
Fiskgratäng med dill
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up