Coda alla Vaccinara Bräserad oxsvans på romerskt vis

Table
  1. Coda alla Vaccinara
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Coda alla Vaccinara

Ingredienser:

  • 1 kg oxsvans
  • 4 skivor bacon
  • 2 lökar
  • 3 morötter
  • 3 selleristjälkar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 flaska rött vin
  • 500 ml köttbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Salta och peppra oxsvansen. Hetta upp olivoljan i en stor gryta och bryn oxsvansen på hög värme tills den fått fin färg.
  2. Tillsätt bacon, lök, morötter, selleri och vitlök. Stek i några minuter tills grönsakerna blivit mjuka.
  3. Häll i rött vin och låt koka upp. Låt sedan sjuda i cirka 10 minuter tills alkoholen har förångats.
  4. Tillsätt buljong, krossade tomater, tomatpuré, rosmarin och timjan. Rör om och låt sjuda under lock på låg värme i cirka 4-5 timmar tills oxsvansen är mör och mört.
  5. Ta bort oxsvansen från grytan och dra av köttet från benen. Skär köttet i mindre bitar och lägg tillbaka i såsen.
  6. Låt allt sjuda utan lock i ytterligare 10-15 minuter tills såsen har reducerats och tjocknat något.
  7. Servera Coda alla Vaccinara varm med ris, pasta eller rostade grönsaker.
You may also be interested in:  Tacogratäng

Viktigt: Var noga med att bräsa oxsvansen ordentligt, så att den blir riktigt mört och får mycket smak.

Levain med jäst (ljust surdegsbröd)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up