Potatis- och blomkålsmos med lax
Potatis- och blomkålsmos med lax
Ingredienser:
- 4-6 portioner färsk laxfilé
- 500 g potatis
- 1 blomkålshuvud
- 2 dl mjölk
- 2 msk smör
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skala och skär potatisen i mindre bitar.
- Dela blomkålshuvudet i mindre buketter.
- Koka potatis och blomkål i saltat vatten tills de är mjuka.
- Häll av vattnet och ånga av dem i några minuter.
- Mosa potatis och blomkål tillsammans i en bunke.
- Tillsätt mjölk, smör och salt och peppar. Blanda väl.
- Stek laxfiléerna i smör eller olja på medelhög värme tills de är genomstekta.
- Servera potatis- och blomkålsmoset tillsammans med stekt lax.
Tips: Du kan också smaksätta potatis- och blomkålsmoset med exempelvis riven ost, vitlök eller färsk persilja för extra smak.