Potatis- och blomkålsmos med lax

Table
  1. Potatis- och blomkålsmos med lax
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Potatis- och blomkålsmos med lax

Ingredienser:

  • 4-6 portioner färsk laxfilé
  • 500 g potatis
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
  2. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter.
  3. Koka potatis och blomkål i saltat vatten tills de är mjuka.
  4. Häll av vattnet och ånga av dem i några minuter.
  5. Mosa potatis och blomkål tillsammans i en bunke.
  6. Tillsätt mjölk, smör och salt och peppar. Blanda väl.
  7. Stek laxfiléerna i smör eller olja på medelhög värme tills de är genomstekta.
  8. Servera potatis- och blomkålsmoset tillsammans med stekt lax.
You may also be interested in:  Ischoklad

Tips: Du kan också smaksätta potatis- och blomkålsmoset med exempelvis riven ost, vitlök eller färsk persilja för extra smak.

Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up