Kräftpaj

Table
  1. Recept: Kräftpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kräftpaj

Ingredienser:

  • 300 g färsk kräftost
  • 200 g kräftstjärtar
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 tsk dill
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak
  • 200 g färdig pajdeg

You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken fint.
  3. Stek lök och vitlök i smör tills de är mjuka och genomskinliga.
  4. Tillsätt kräftost, kräftstjärtar och grädde till stekpannan. Rör om tills ost och grädde har blandats väl.
  5. Ta stekpannan från värmen och låt svalna något.
  6. I en separat skål, vispa äggen tillsammans med dill, paprikapulver, salt och peppar.
  7. Tillsätt äggsmeten till stekpannan med kräftblandningen och blanda väl.
  8. Smörj en pajform och klä den med pajdegen.
  9. Häll kräftblandningen i pajformen.
  10. Grädda pajen i ugnen i cirka 30-35 minuter, tills pajdegen är gyllenbrun och kräftpajen har stelnat.
  11. Ta ut pajen från ugnen och låt den vila några minuter innan servering.
You may also be interested in:  Potatismos (grundrecept)

Tips: Servera kräftpajen med en fräsch grönsallad och kanske lite räkor för extra lyxig smak!

Stekt ostronskivling med vitlök och persilja
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up