Enkel förrätt med avokado & mango
Enkel förrätt med avokado & mango
Ingredienser
- 1 avokado
- 1 mango
- 1 lime
- 1/2 rödlök
- 1/4 kruka färsk koriander
- Flingsalt och svartpeppar efter smak
Gör så här
- Skala och kärna ur avokadon och mangon. Skär dem i små tärningar.
- Finhacka rödlöken och koriandern.
- Blanda avokado, mango, rödlök och koriander i en skål.
- Pressa saften från limen över blandningen.
- Tillsätt lite flingsalt och svartpeppar efter smak.
- Blanda försiktigt och låt blandningen stå i kylskåpet i cirka 15 minuter, för att smakerna ska sätta sig.
- Servera förrätten kylskåpskall som den är, eller som tillbehör till grillat kött eller fisk.
OBS: Var noga med att inte överblanda salsan för att undvika att avokado och mango blir mosiga.